This new Android feature could save your life in an emergency

Föreställ dig att du befinner dig i en farlig eller potentiellt livshotande situation. Din första instinkt kommer att vara att ringa nödnumret 911 och ringa efter hjälp. Men tänk om du inte kan prata?

Oavsett om det är på grund av en skada, oförmåga att tala eller någon annan omständighet som hindrar dig från att tala, bör det finnas ett sätt att kommunicera med räddningstjänsten icke-verbalt via telefon. Tack och lov kommer det en ny funktion snart som kommer att göra just det.

Googles nya röstfria nödoperatör kommer att göras tillgänglig på Pixel-telefoner och många Android-enheter. Vi kommer att berätta vad 411 är, hur det fungerar och varför det är bra för användarna.

Vad är en Voice Free Emergency Operator?
Googles nödsamtalsoperatör lanserades den 1 augusti och lyfter fram vikten och det växande behovet av röstfri nödkontakt.

Syftet med den här nya funktionen är att se till att i alla fall där en person kan vara skadad, i nöd eller oförmögen att tala, får de den hjälp de behöver. Om inte med sin röst, så med en enkel knapptryckning.

Denna nya taktila kommunikationsenhet fungerar genom att kontakta de nödvändiga brand-, sjukvårds- och polistjänsterna och skicka ett automatiskt röstmeddelande till operatören.

Hur fungerar den nya nödsamtalsfunktionen?
Den här funktionen kommer att vara tillgänglig i telefonappen som finns på Pixel-enheter och andra utvalda Android-prylar.

Du kommer att kunna kommunicera viktig information med en räddningstjänstoperatör med ett enkelt tryck på en knapp. Istället för att ha ett röstsamtal trycker du helt enkelt på “Medicinsk”, “Brand” eller “Polis”-knappen under ett nödsamtal så kommer appen att meddela dig om nödsituationen via en automatisk rösttjänst.

Informationen dirigeras och skickas vidare till operatören som sedan skickar den vidare till tillgängliga enheter. Allt detta utan att den som ringer säger ett ord.

För din plats visar telefonen automatiskt din aktuella position via GPS till räddningstjänsten, tack vare en tidigare släppt Android-funktion. Denna information lagras lokalt på den faktiska telefonen, vilket håller den hemlig och ingen annan än den som ringer och operatören vet varifrån samtalet kommer.

För att göra allt detta möjligt har National Emergency Number Association samarbetat med Google för att ta den här funktionen till USA med Pixel-telefoner såväl som andra Android-enheter i Googles nätverk. att integreras i.

Det exakta releasedatumet för den här funktionen är inte specificerat, men det bör vara tillgängligt inom de närmaste månaderna. Så håll ögonen öppna för eventuella uppdateringar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*