The biggest security breaches of 2019, so far

Om du trodde att förra årets antal dataintrång var dåliga ser 2019 mycket värre ut – tänk på Capital One. Hittills i år har konton för miljarder konsumenter antingen hackats genom hackare eller varit oaktsamma.

Men det är viktigt att komma ihåg att antalet konton som hackas inte alltid spelar någon roll när det kommer till dataintrång. Ett intrång kan påverka miljoner men uppgifterna är ganska generiska, medan ett litet intrång kan innehålla mycket känslig information.

I år har stora dataintrång drabbat medicinska företag, återförsäljare, sociala medier samt bank- och finansföretag. Vi har sammanställt följande lista över större och farliga intrång, plus vi har tips om hur du skyddar dig om din information har äventyrats.

Earl Enterprises

Earl Enterprises, restaurangföretaget som äger flera nationella kedjor inklusive Buca Di Beppo, Planet Hollywood och Earl of Sandwich, anklagades för ett dataintrång mellan den 23 maj 2018 och mars på grund av skadlig programvara installerad på deras försäljningssystem. inför. 18, 2019.

Den 10 månader långa attacken kan ha gjort det möjligt för hackare att stjäla detaljerna på 2 miljoner betalkort, vilket kan inkludera konsumenternas kredit- och betalkortsnummer, utgångsdatum och till och med kortinnehavares namn.

Andra drabbade restauranger var Chicken Cow! i Florida, Mixology i Los Angeles och Tequila Taqueria i Las Vegas. Ett cybersäkerhetsföretag upptäckte att 2 miljoner stulna kredit- och debetnummer såldes på den mörka webben.

Toyota

Toyota meddelade i april att hackare hade kommit åt företagets servrar. Det tillkännagavs att den arkiverade försäljningsinformationen för 3,1 miljoner Toyota- och Lexus-bilägare stals.

Toyota visste inte vilken information som stulits. Företagstjänstemän sa dock att de ekonomiska detaljerna om kunderna inte lagrades på de hackade servrarna.

I april avslöjades det att register över miljontals Facebook-användare hade exponerats offentligt på Amazons servrar av tredjepartsapputvecklare. Två olika Facebook-appdatauppsättningar lagrades i deras egna Amazon S3-molnserverhinkar, men båda var konfigurerade för att tillåta att filer laddas ner av vem som helst.

Den stora datamängden är från ett medieföretag baserat i Mexiko. Den massiva filen på 146 GB innehöll information som kommentarer, gilla-markeringar, reaktioner, kontonamn och Facebook-ID:n.

Den andra datamängden är säkerhetskopierad från en numera nedlagd Facebook-app som heter “At the Pool” och inkluderar register över användar-ID, vänner, gilla-markeringar, intressen, incheckningar, grupper och osäkra Facebook-lösenord i vanlig text för 22 000 användare.

kapital a

Capital Ones servrar hackades, vilket gjorde att mer än 100 miljoner människor i USA fick tillgång till kreditbetyg, kreditkortsgränser, saldon, kredithistorik, hemadresser och allra farligast, socialförsäkrings- och bankkontonummer.

Antalet kunder vars socialförsäkrings- och bankinformation stals är 220 000. Capital One sa att de började arbeta med brottsbekämpning så snart intrånget upptäcktes.

FBI har utsett en person som är ansvarig för hacket, men utredningen pågår fortfarande.

stiga

Dataanalysföretaget Ascension upptäckte nästan 24 miljoner finansiella dokument och bankdokument på grund av en felaktig server. Databasen var inte lösenordsskyddad, vilket gjorde att vem som helst kunde se och komma åt informationens skattkammare.

Den läckta informationen inkluderade dokument som rör lån och bolån från flera stora bankinstitutioner som Citi Financial, HSBC Life Insurance, Wells Fargo, Capital One och till och med Department of Housing and Urban Development.

Läckorna avslöjade namn, adresser, födelsedatum, personnummer, bank- och checkkontonummer, skattedokument och mer. Det faktiska antalet personer som drabbats är oklart och det är inte känt om informationen nåddes av hackare.

första amerikanska finansiella

First American Financial, en av landets ledande bosättnings- och försäkringsleverantörer, avslöjade 800 miljoner poster som innehöll känsliga uppgifter. Men hackarna var inte skyldiga till detta intrång.

Ett fel i dess databasdesign gjorde kritisk data synlig för alla som använde en webbläsare i mer än två år. På den offentliga webbplatsen kan privat bolåneinformation, skatteuppgifter och till och med socialförsäkrings- och bankkontonummer ses av alla som har en internetanslutning.

Uppgifterna är cirka 16 år gamla och inget användarnamn eller lösenord krävs för att se dem. Och First American gav bokstavligen människor tillgång till data.

Företaget skickar regelbundet länkar till dokument till sina användare, med varje fil märkt med ett nummer i en webbadress. Om du någon gång får en dokumentlänk från företaget måste du ändra numret i URL:en för att komma åt någon annans information.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*