How to take a screenshot on your Android device

Har du någonsin tagit en skärmdump på ditt skrivbord? Om så är fallet vet du hur användbar den här funktionen är när du vill eller behöver spara det som visas. Istället för att kopiera och klistra in en webbsidas text och bilder klickar du på knappen Print Screen på tangentbordet.

Om du inte har använt den här funktionen tidigare finns Print Screen-tangenten i raden med Windows-funktionstangenter (f) överst på tangentbordet och är märkt med en kombination av bokstäver som Prt Sc eller PrtScrn.

Att ta en skärmdump på din Android är lika enkelt och bekvämt. Fortsätt läsa så visar vi dig hur skärmdumpar kan komma till nytta och visar hur du tar en.

Dela information med teknisk support – Som ordspråket säger, en bild säger mer än tusen ord. Istället för att sitta i telefonen med teknisk support och försöka beskriva problemet du har med din enhet, ta en skärmdump av problemet och skicka den till dem. Det gör det lättare att förklara dina problem.

Spara streckkoder – Oavsett om det är för att ta emot beställningar, använda som en kupong eller ett presentkort, kommer en skärmdump av streckkoden att vara redo att användas för att hitta streckkoden istället för att öppna din e-post eller någon annan app. Är mitt uppe i en transaktion i en butik eller restaurang.

Använd som bakgrundsbild på din enhet – Anpassa telefonens bakgrundsbild med en skärmdump av din favoritbild online. Du kan ändra detta när som helst utan att ladda ner några foto- eller bakgrundsappar som du väljer som kan orsaka säkerhetsproblem med ditt Android OS.

Oavsett varför du tar skärmdumpar, när du väl börjar ta bilder, kommer du att hitta många andra användbara syften.

Det är enkelt att ta skärmdumpar. Öppna skärmen du vill fånga och tryck och håll ned ström- och volym ned-knapparna samtidigt. Du kanske måste arbeta lite med din timing men håll ner dessa knappar korrekt och du kommer att höra slutaren klicka och kort se skärmdumpen.

Du bör då få ett meddelande om att du har tagit en skärmdump. När du öppnar meddelandet får du möjlighet att se skärmbilden, dela den eller ta bort den. Från meddelandefönstret kan du välja “Knacka för att visa” och öppna bilden i Foton. Det ger dig tillgång till alla vanliga fotoredigerings- och delningsalternativ precis som alla andra bilder.

Samsungs senaste Galaxy-telefoner erbjuder ett bra alternativt sätt att ta skärmdumpar. Öppna Inställningar, välj Avancerade funktioner. Se till att “Svepa med handflatan för att fånga” är aktiverat. För att ta en skärmdump, svep handbladet från sida till sida på skärmen. Telefonen kommer att spara dina skärmdumpar i galleriet.

Så här visar du din skärmdump
Det finns några sätt att visa dina skärmdumpar. När du har tagit din bild trycker du på Aviseringar högst upp på Android-skärmen. Här kan du klicka på den sparade bilden och redigera, dela eller radera bilden.

Dessutom kan du se alla dina skärmdumpar i ditt galleri eller Google Foto-appen. Öppna helt enkelt appen och sök efter “skärmdumpar” eller leta efter en mapp med titeln “skärmdumpar”.

Så här delar eller redigerar du en skärmdump
Om du vill dela eller redigera din skärmdump kan du göra det direkt efter att bilden har tagits, eller via appen Galleri eller Foton. Dela representeras av en triangel med tre cirklar, medan skjutreglaget eller pennikonen med tre streck är Redigera.

Du kan dela din bild via flera appar inklusive text, e-post, meddelanden och sociala medier. De tillgängliga redigeringsverktygen låter dig använda en mängd olika redigeringstekniker som beskära, rotera, markera och lägga till klistermärken.

Skärmdumpar du inte kan ta
Tyvärr kan inte alla skärmbilder tas. Du kan få en varning “Kan inte ta skärmdump på grund av säkerhetspolicy” när du försöker ta en. Denna försiktighet beror på några skäl.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*