5 secret tricks to get the most out of your Roku

Om en av dina favorithobbyer går ut på att kollapsa i soffan efter en hård dag och titta på några bra, gammaldags spel, har du förmodligen en streamingenhet – möjligen en Roku.

Roku är en av de enklaste enheterna att ställa in för detta ändamål, och en av de mest mångsidiga, speciellt när du tänker på alla coola, dolda trick du kan göra med denna mäktiga lilla streamingstick. . Oavsett om du planerar att titta på Netflix, Hulu, YouTube eller någon annan tjänst kan du se allt på din Roku-enhet, och dessa fantastiska trick hjälper dig att njuta av det till fullo.

Och oroa dig inte – de är superenkla att ta av, så här behövs inga avancerade manövrar!

1. Har du tappat bort din fjärrkontroll? använd bara din smartphone

Det händer med alla. Ibland tappar vi fjärrkontrollen. De fastnar mellan soffkuddar, glider in under möbler (tack kära vänner!), eller så tar vi bort dem direkt.

Om du tappar bort din Roku-fjärrkontroll, få inte panik. Du kan fortfarande använda den, så istället för att få panik över att du måste gå till butiken och skaffa en annan enhet för att koppla upp och beklaga de slösade pengarna, bara piska upp din pålitliga smartphone. Och ladda ner Roku-mobilappen för iOS eller båda. Android.

Du kan förvandla din telefon till en handkontroll medan du upptäcker det äkta – eller så kan du bestämma dig för att du inte vill gå tillbaka!

2. Lägg till fler kanaler att titta på.
Ibland kan du inte göra så mycket med kanalerna som följer med streamingenheten som standard. Goda nyheter! Du kan anpassa den efter eget tycke och lägga till vad du vill använda den verkligen väldigt enkelt.

Du har ett antal alternativ som du kan inkludera på Roku Stick, och du kan få dem helt enkelt genom att besöka Roku Channel Store för att hitta några nya.

Allt du behöver göra är att öppna Roku Channel Store på din enhet, hitta kanalen du letar efter (Exempel: Funimation, Crunchyroll), klicka på knappen “Lägg till kanal” så kan du installera kanalen därifrån.

Naturligtvis, om det är en prenumerationsbaserad tjänst, måste du logga in med rätt inloggningsuppgifter. Annars, gå vild genom att lägga till gratiskanaler och njut av att titta på allt det där coola nya!

3. Ge handen en paus med röstsökning

Om du är van vid att använda saker som Amazons Alexa-röstassistent för att utföra uppgifter åt dig, kanske du vill ha samma sak från din Roku. Du kan använda din röst för att enkelt navigera i dina olika Roku-kanaler, och det är väldigt enkelt att ställa in.

Använd helt enkelt Roku Mobile App Remote eller din Roku Streaming Stick+-fjärrkontroll, tryck på röstsökningsknappen och säg vad du letar efter när du ser en prompt som dyker upp på skärmen. Tala högt och tydligt och sök efter namnet på filmen du vill se (eller skådespelare, regissör, ​​etc.) så hittar Roku den.

4. Ändra din skärmsläckare
När du lämnar din Roku ensam ett tag, går den automatiskt in i skärmsläckarläge för att skydda din TV från inbränning. Standardskärmsläckaren är alternativet City Stroll: Movie Magic, som rullar till baksidan av skärmen och visar olika typer av skyltar och annonser för filmer.

Du kan byta upp det genom att gå till Roku Channel Store (där du hittar nya kanaler) och välja Skärmsläckare för att bläddra i urvalet där. När du hittar en du gillar laddar du bara ner den. Gå sedan till Inställningar och välj Skärmsläckare. Där väljer du Ny.

5. Titta på gratis filmer och TV-program
Ibland känner du helt enkelt inte för att betala för nattlig underhållning och du vill spara lite pengar. Få inte bara ett billigt pris – sök din Roku efter gratis filmer och TV.

Det finns faktiskt en dedikerad sektion för detta på enheten. Gå till alternativet Utvalda gratis på startskärmen så kommer du att kunna hitta massor av klassiska program, gratis filmer och aktuella avsnitt av TV-program, vilket är några av de bästa att titta på. Du behöver inte spendera ett öre, och du kommer att kunna hitta något för hela familjen.

Med alla dessa tips i åtanke kommer du att vara bra att gå när det gäller att anpassa och ställa in din Roku! Glad bingeing!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*