5 money-saving Google Flights tips you need to use

Den här veckan lade vi till Google Trips mobilapp för Bon Voyage. Men frukta inte, informationen du hittade i Travel-appen finns nu på två andra Google-webbplatser.

Google Maps och Google Flights har nu information om hotell, restauranger och andra intressanta platser – precis som du skulle hitta på Google Trips. Och de nya funktionerna som nyligen lagts till i Flights kan hjälpa dig att spara lite pengar på ditt nästa äventyr.

Glöm att besöka flera flygbolags webbplatser och resesidor för att få det bästa priset. Vi har sammanställt fem Google Flights-tips för att hjälpa dig hitta de bästa erbjudandena på flygbiljetter.

1. Spåra säsongsbetonade pristrender

Du kan nästan alltid få bra erbjudanden om du är flexibel med din timing. Om du vill veta hur priserna har utvecklats historiskt över tiden, klicka på ikonen Prisdiagram.

Detta kommer att ta upp ett stapeldiagram där du kan se när priserna vanligtvis stiger eller faller. Om du till exempel vill besöka London i december är den bästa tiden att skaffa billiga biljetter tidigt på månaden.

Från 7 december till 11 december kostar en tur- och returbiljett från Phoenix till London cirka 720 dollar. Men om du verkligen vill se London under semestern är det billigaste priset för en fyradagarsbiljett tur och retur från Phoenix över $1 700 samma dag.

Du kan själv hålla koll på biljettpriserna med en graf, eller så kan du växla till ett prisspårningsverktyg. Google Flights skickar varningar via e-post när priserna faller eller stiger.

2. Billigaste dagar att flyga

Återigen, det här verktyget fungerar bättre om du är flexibel. Klicka på datumrutnätsikonen och en kalender dyker upp.

Såvida det inte är en helgdag, kommer du att upptäcka att priserna i allmänhet är billigare om du reser på en måndag, tisdag eller onsdag. Priserna börjar klättra från torsdag till söndag.

Om du har en typisk tid när du vill resa, stanna lugnt och prisspårningsverktyget varnar dig när priserna sjunker. Du kan sedan bestämma när du ska boka ditt flyg.

3. Köpa en separat enkelbiljett
Om du trodde att du kunde få bra erbjudanden genom att boka dina avgångs- och returbiljetter separat, tänk om. Flygbolag gillar inte enkelbiljett eftersom de är obekväma för flygbesättningen och det stör deras flygschema.

Det är därför som oftare är en separat enkelbiljettrutt mycket dyrare än att köpa en enkelbiljett tur och retur. Till exempel, att köpa enkelbiljett från Phoenix och Las Vegas separat kostar totalt $933. Ett flyg tur och retur kan vara så billigt som $166.

Att använda Google Flights datumrutnät kan hjälpa dig att undersöka om du kan spara pengar på en enkelbiljett. Ibland kan alternativet dyka upp på sajten om ett flygbolag behöver öppna fler flyg.

Du kan också använda prisspårningsverktyget för att varna dig om priset på en enkelbiljett går ner.

4. Beräkna bagageavgift

Startpriset du ser på Google Flights webbplats inkluderar inte bagageavgifter. Däremot gör sajten det ganska enkelt för dig att ta reda på hur mycket varje flygbolag tar ut.

Klicka på alternativet Bags i verktygsfältet direkt under ditt resmål. Detta ger dig möjlighet att välja handbagage eller antal väskor du vill kontrollera. Google Flights ändrar sedan automatiskt flygpriset för att återspegla bagagekostnaden.

Men det finns fortfarande några buggar i programmet. När du väl har valt en flygresa kan du välja mellan affärs- eller ekonomibuss. Du kan se avgifterna för incheckade väskor, tillsammans med information om vad du gör och inte gör. Förhoppningsvis kommer väskalternativet att lösas snart eftersom det ger dig en snabbare och mer komplett bild av vad ditt flyg faktiskt kommer att kosta.

5. Google Flights-garanti

Denna Google Flights sätter verkligen lite hud i spelet. För vissa flygpriser hävdar Google att dess algoritmer visar dig det lägsta tillgängliga priset före flygets avgång. När du har bokat ett flyg kommer Google att fortsätta övervaka priset fram till start.

Om priset sjunker före start får du automatiskt tillbaka mellanskillnaden. Prisskillnaden bör inte överstiga $5 och inte överstiga $500.

Men agera snabbt. Det här är ett tillfälligt erbjudande som endast är tillgängligt för utvalda flyg bokade mellan 13 augusti och 2 september 2019. Du kommer att se prisgarantimärket på utvalda flyg där resan är klar senast den 24 november.

När du letar efter det billigaste flyget, glöm inte att titta på helheten. I vissa fall gäller att ju billigare flyget är, desto fler stopp längs vägen.

I vårt exempel i London ger en biljett på $1 700 en 20-timmars flygning med ett femtimmarsstopp i Portland, Oregon, följt av en 90-minuters mellanlandning på Island och slutligen en tre timmars flygresa till Heathrow.

Returen är en 46-timmars prövning med övernattning på Island och Vancouver. Om din tid är värdefull kanske du föredrar en tur- och returbiljett på $2 800 utan stopp och flygtider på drygt 10 timmar. Så vad är din tid värd?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*