3 ways to store documents in the cloud for Apple users

Vi pratar alltid om “molnet” när det kommer till datalagring, men det här konceptet kan vara knepigt för alla utom de mest tekniskt kunniga bland oss. Enkelt uttryckt hänvisar “moln” till alla typer av onlinelagring – databaser och webbplatser som är värd för och distribuerar data till användare på begäran. Det låter dig dela dokument mellan dina enheter, strömma gigabyte musik och frigöra fotoutrymme på din telefon.

Bland de tidigaste molntjänsterna som dykt upp på marknaden var iCloud förmodligen den mest framgångsrika när det gäller att föra konceptet mainstream och idag är de fortfarande en av de främsta molnlagringsleverantörerna på webben – tjänsten är inbyggd i varje iPhone. Men att använda iCloud för jobbet kan vara en skrämmande utsikter om du inte är helt bekant med det.

Faktum är att en av våra showrunners på The Kim Komando Show hade en förfrågan om samma koncept. Hon ville lära sig mer om att använda molnet för dokumentlagring och delning, vilket skulle hjälpa henne att optimera sitt digitala arbetsflöde. Som svar beslutade vi att specificera de tre bästa sätten att hantera dokument i molnet för dina Apple-enheter.

Varför använda molnet?
Den 13 juli 2019 bad avsnittet av The Kim Komando Show, “AJ”, från Jefferson City, Missouri, Kim om råd om hur man gör något som en fysisk pärm online. Här är vad hon hade att säga om sin arbetslinje, samt hur hon hoppas kunna effektivisera sitt arbetsflöde med sina Apple-enheter och molnet:

“Jag jobbar inom vården, ibland på olika sajter. Jag har inte ett skrivbord, min egen låda eller min egen dator där jag kan förvara filer eller bokmärka sajter. Ibland vill jag bara vara säker på att jag vill förbereda en check -lista för specifika saker som jag täcker, eller erbjuder mig att ge en hand Jag behöver något som motsvarar en pärm, men som är bärbar.

Jag skickar det via min personliga e-post. Vill inte maila en patient. Hur skapar jag en PDF-fil som är organiserad efter ämne som är snabb att hitta. Jag kan maila den till min jobbmail och sedan skriva ut den. På min telefon min Har inte jobbet e-post. Om du kan hjälpa mig kan jag ge dig ett specifikt scenario för att klargöra.”

Detta är en utmärkt fråga av flera skäl. Det är bra intuition att överväga att använda molnet för dokumentlagring – eftersom det gör att alla enheter du äger kan komma åt innehåll var som helst. Men att få dina dokument till molnet är en lite mer specifik process. AJ För att ta itu med dessa frågor, här är våra tre bästa rekommendationer för att integrera molnet i ditt dokumentarbetsflöde.

1. Spara, sortera och dela dina PDF-filer med iBooks
Till att börja med är iCloud inte en specifik app som du öppnar för att använda molnet. Det är snarare en tjänst som driver många befintliga applikationer på din telefon, iPad, dator och på webben.

Det här är vad som gör att dina kontakter mystiskt kan visas på din iPad så fort du loggar in, eller varför dina Safari-lösenord överförs oavsett vilken enhet du använder. Som du kan se är iCloud bindväven för de flesta av Apples tjänster – och de beror alla på om du är inloggad med ditt Apple-ID. Om du vet att Plus är ditt lösenord är du redo att börja.

AJ För att svara på frågan är det bästa sättet att lagra, byta och dela dokument som PDF-filer från molnet att använda Apple Books-appen som följer med din telefon. Ja, hur överraskande det än låter, din telefon använder faktiskt Böcker-appen som standard varje gång du öppnar en PDF – och av goda skäl.

Den här appen låter dig organisera dina dokument, PDF-filer och digitala böcker i unika kategorier, eller “samlingar”, som de kallas. Du kan till och med gruppera alla dina PDF-filer för enkel åtkomst, och du kan till och med sortera dem efter namn eller datum.

Det bästa är att om du vill dela ett dokument, allt du behöver göra är att trycka på ikonen med tre punkter längst ner i PDF-filen och du kommer att visas en meny där du kan skicka det som en bilaga. Allt är inbyggt och kräver inga ytterligare nedladdningar. Bra jobbat, Apple.

2. Håll ditt kontor i molnet med iWork Programsvit

Förutom att lagra dokument i Apple Books, vad händer om du faktiskt vill skapa dokument på din telefon eller bärbara dator och dela dem med hjälp av molnet? Tja, tack vare att du är värd för deras tjänster på iCloud.com har iCloud dig fortfarande täckt. Du kan komma åt den här webbplatsen från vilken dator som helst – Mac eller PC – och när du väl besöker den har du tillgång till en hel uppsättning dokumentförberedelseprogram som fungerar som Microsoft Office.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*