24 most useful websites you never knew existed

Låt oss inse det, när det kommer till internet hamnar vi alla i ett hjulspår genom att besöka samma webbplatser hela tiden. Men Internet är stort och det är lätt att förbise webbplatser som kan hjälpa oss att utföra uppgifter mer effektivt eller lära oss nya färdigheter.

Många av dessa webbplatser är lösningar för begränsningar för andra program. Vissa erbjuder grundläggande tjänster som du kan använda gratis utan att köpa dyr programvara.

Det finns andra fantastiska produktivitetssajter där ute för att organisera dig själv, från din e-post till ett gruppprojekt, till en personlig resa.

Om du har grundläggande Photoshop-behov men inte har Photoshop-budgeten kan Pixlr hjälpa till att fylla det gapet. Det kostnadsfria programmet låter dig beskära, ändra storlek, filtrera, justera färger och till och med retuschera foton på en nybörjar- till medelnivå. En ny version av det webbaserade programmet är också designat för att se mer ut som Photoshops gränssnitt.

konvertera dokument till pdf

Om inte både avsändaren och mottagaren använde Acrobat Pro för att skapa PDF-formuläret, skulle de flesta fortfarande behöva skriva ut det, fylla i det för hand, skanna det och skicka tillbaka det. Men PDFescape förändrar allt detta. Om du hittar en PDF som du inte kan fylla i på din dator, dra och släpp den till PDFscape och konvertera filen till en fil som du kan redigera. Det bästa av allt är att det är gratis.

skapa logotyp, grafik, illustration

Canva är en virtuell grafisk designer för små företag som inte har råd att anställa någon för jobbet. Det är en webbplats som tillhandahåller de verktyg du behöver för att skapa logotyper, banners eller infografik för viktiga rapporter. Det är gratis, men du måste betala $119 per år för Premium Professional-versionen.

Skriv anteckningar som självförstörande efter att ha läst

Privnote är ett webbverktyg som låter dig skriva anteckningar som kan förstöras själv när de läses av mottagaren. Du kan också schemalägga självförstörelse och få dina anteckningar att förfalla efter en viss tid. Skriv helt enkelt din anteckning på webbplatsen, välj din självförstöringsmetod och skicka sedan länken som du vill. Det är så enkelt.

lär dig något nytt

I 20 år har Linda erbjudit ett videobibliotek som ger handledning om alla typer av datorkunskaper. Linda hjälper studenter, ledare, IT- och designproffs, projektledare med flera att utveckla mjukvara, kreativitet och affärskunskaper. Medlemskap är tillgängligt för privatpersoner och företag.

E-postmeddelanden i paket och grupp för enkel läsning

Är din inkorg utom kontroll? Maelstrom erbjuder ett enkelt sätt att rengöra detta. Mailstrom identifierar buntar med relaterad post och gör det enkelt för dig att arbeta med dem som grupp. Du kan strimla hundratals eller till och med tusentals e-postmeddelanden samtidigt.

Konvertera dokument till utskriftsvänliga format

PrintFriendly formaterar automatiskt om det du vill skriva ut från en webbplats. Navigeringsfältet och annonserna tas bort automatiskt medan texten och bilderna du vill byta ut så att du lättare kan läsa dem.

Det fungerar som ett tillägg med de flesta webbläsare, eller klipp helt enkelt ut webbadressen till artikeln du vill skriva ut och gå till PrintFriendly-webbplatsen, klistra in och skriv ut. Allt skräp kommer att tas bort.

ta fantastiska skärmdumpar

Med Screenshot Guru kan du ta högupplösta bilder av vilken webbsida som helst. Du kan ta skärmdumpar av tweets, nyhetsartiklar, fotogallerier och allt som är offentligt online. Det bästa är att du inte behöver någon skärmdumpsprogramvara eller webbläsartillägg, plus att verktyget fungerar med långa webbsidor som sträcker sig under mitten.

dator- eller internetstöd

Låt oss säga att du skriver ett e-postmeddelande till någon i ett annat land eller förbereder en bildpresentation som kräver specialtecken. Vad kan du göra om du inte hittar dem på ditt tangentbord? Med Copy Paste Characters har du tillgång till en mängd olika symboler, grafiska former, skiljetecken och mer som du kan kopiera och klistra in i dina dokument.

Kolla in en webbplats som tar en evighet att ladda

Känner du någonsin att “är det bara jag?” Tja, om det här är en existentiell fråga du ställer, hjälper den här webbplatsen inte. Men om du vill veta varför din favoritwebbplats fortsätter att ge dig en 404, kan du besöka DownForEveryoneOrJustMe för att ta reda på om och till och med var webbplatsen verkligen ligger nere.

Verkar din internetanslutning långsam idag? Du kan ta reda på det med Fast.com, som spårar din internethastighet. Fast.com skapades faktiskt av Netflix 2011 för att rangordna leverantörer baserat på interna mätningar.

Målet var att skapa transparens i de hastigheter som tillhandahålls av internetleverantörer, så att kunderna kan förstå exakt vilka internethastigheter de får. Med Fast.com kan du testa internethastigheten när som helst på dygnet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*