10 incredibly useful things you didn’t know your iPhone could do

Kommer du ihåg när iPhone släpptes för första gången för 12 år sedan? Vi märkte dess slanka, glasiga yta. Vi märkte att skärmen justerades när vi flyttade runt telefonen i våra händer. På ett ögonblick såg Blackberry udda och gammaldags ut. Smartphone-eran hade anlänt, och det gick inte att titta tillbaka.

Magin fortsätter varje år. Tryck eller klicka här för att se vad nästa iPhone kommer att handla om om en månad eller så.

Det finns sätt att manipulera utseendet och funktionaliteten på din enhet – de flesta av dem okända för den genomsnittlige iPhone-ägaren. Till exempel, tryck eller klicka här för steg om hur du får din medicinska och akuta kontaktinformation att visas på låsskärmen. Det är en smart sak att göra nu.

Kolla in dessa 10 fantastiska sätt att anpassa din iPhone efter dina önskemål. De kommer inte bara att hjälpa din iPhone att se bättre ut, utan den kommer också att fungera bättre.

1. Använd den dolda pekplattan

Det finns en hemlig pekplatta gömd på ditt tangentbord. Beroende på din telefon eller surfplatta finns det några sätt att komma åt den. På många nyare iPhones måste du trycka på valfri tangent och du kommer att se tangentbordet bli tomt. Nu kan du flytta runt fingret och markören kommer att flytta med dig.

På vissa iPhones och iPads måste du hålla ned mellanslagstangenten för att komma åt det här läget. Det är ett utmärkt sätt att flytta runt i ett dokument, eller helt enkelt placera markören på en specifik plats i ett e-postmeddelande, text eller anteckning.

2. Piffa upp din hem- och låsskärm
Om du inte vill att din hälso- och nödinformation ska visas på din telefon, prova en ny bakgrund. Ändra utseendet på din skärm genom att gå till menyn Inställningar och sedan trycka på Bakgrund. Tryck på Välj en ny bakgrund och bestäm om du vill använda en dynamisk, statisk eller levande bild.

Välj sedan platsen där du vill ha den nya tapeten. Du kan få en från Apples galleri, din kamerarulle eller ladda ner en från en webbplats.

Slutligen, om du inte gillar standardinställningarna för din speciellt valda bild, kan du ändra det också. Om det till exempel är ett foto från din kamerarulle kan du dra runt det och nypa för att zooma in och ut för att rama in det som du vill.

Tryck nu på Ställ in låsskärm om du bara vill ändra bakgrunden på låsskärmen. Välj Ställ in startskärm för att bara ändra startskärmen. Eller välj Ställ in båda för att ändra bakgrundsbilden på både låsskärmen och startskärmen.

3. Ställ in ett alternativ till Face ID
Om du har en iPhone som stöder Face ID kan du förmodligen njuta av bekvämligheten med att låsa upp din enhet bara genom att titta på den. Men det är irriterande när Face ID inte känner igen dig. Detta kan hända av ett antal anledningar: Du har läsare på dig eller en vintermössa kramar ditt ansikte. Med iOS 12 kan du ställa in din iPhone så att den känner igen ett alternativt utseende.

Gå till Inställningar >> Face ID & Lösenord >> Ställ in ett alternativt utseende och följ instruktionerna för att lära din iPhone att känna igen ditt annorlunda utseende. Se bara till att du har på dig din nyckfulla outfit under installationsprocessen, så att telefonen känner igen den där konstiga hatten också.

4. Anpassa dina aviseringar

Närhelst ett sms, samtal eller e-post kommer in får vi ett meddelande på vår hemskärm. Många appar kommer också att skicka oss uppdateringar om vi inte stänger av det. Det finns andra sätt att få denna information.

Välj din egen aviseringsstil genom att gå till Inställningar, sedan Aviseringar och välja appen du vill ändra aviseringar för. Välj mellan olika varningar, bannerstilar, ljud och mer.

Nu, om du vill få ett e-postmeddelande som låter som en tuta, eller ett textmeddelande som låter som en hund som skäller, kan du. Du kan använda dessa varningar för att skilja mellan olika meddelanden så att du kan bestämma vilka som behöver omedelbar uppmärksamhet.

5. Få en cool ny ringsignal
Alla lämnar iPhones standardringsignal när de kan ändra den till nästan vad som helst de vill. Många människor håller sig till den ringsignalen av vana, eller för att de tror att det är mer komplicerat än vad det är att ändra den.

Faktum är att allt du behöver göra för att ändra din ringsignal är att gå till Inställningar och sedan välja Ljud. Därifrån väljer du Ringsignal. Välj den som passar din personlighet bäst.

Om du upptäcker att standardalternativen helt enkelt inte klipper det, kan du gå till iTunes Store för att köpa fler ringsignaler senare, oavsett om du skaffar en Ariana Grande-låt eller en Super Mario Bros.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*